Skip to content
Back to top

Fastems on tiiviisti mukana Gardner Denverin uuden tehtaan automaation suunnittelussa. Fastemsin ratkaisujen avulla Gardner Denver voi valmistaa kasvavan tuoteperheensä tuotteita entistä tehokkaammin. Lisäksi yhdessä yritykset kehittävät edelleen Fastemsin MMS-ohjelmistoa modernien konepajojen tarpeisiin. 

Ingersoll Rand -konserniin kuuluva Gardner Denver rakentaa uutta tehdasta Tampereen Messukylän teollisuusalueelle. Nykyiset tuotantotilat ja niiden mukana kaksi Fastemsin aiemmin toimittamaa FMS- eli Flexible Manufacturing System -linjaa ovat jäämässä pieniksi; kasvava tuotanto vaatii sekä uutta tilaa että teknologiaa.  

Lisäksi investointi lisää miehittämättömiä työtunteja ja tuo joustavuutta pienerätuotantoon. Älykäs automaatio mahdollistaa sen, että tuotantolaitteet pystyvät kertomaan etukäteen, milloin tarvitaan ihmisten apua. 

Uusi tehdas on määrä käynnistää alkuvuodesta 2024. 

Kansainvälisesti edistyksellinen tehdas on seuraava askel kohti tulevaisuuden teollisuutta 

Gardner Denver kuvailee rakenteilla olevaa tehdasta tulevaisuuden älykkääksi tuotantolaitokseksi, joka voi nostaa yrityksen tehokkuutta merkittävästi. 

”Tavoitteemme on saada OEE- eli Overall Equipment Efficiency -luku 85 prosenttiin”, kertoo Jani Mannila, Gardner Denverin tuotanto- ja kehityspäällikkö. Toimialalla keskimääräinen OEE on noin 60 prosenttia. 

Tehtaassa huomioidaan Mannilan mukaan paitsi kasvavan tuotannon vaatimukset, myös ympäristö. Tavoitteena on kokonaan hiilineutraali tehdas. Lisäksi työntekijöiden turvallisuuteen ja mukavuuteen panostetaan. 

”Tavoite on vähentää epämukavaa työtä, kuten yövuoroja ja toisteisia, fyysisesti raskaita työtehtäviä.” 

Pitkä yhteistyö huipentuu MMS-ohjelmiston yhteiskehityksessä 

Gardner Denver on ollut Fastemsin asiakas vuodesta 1995. MMS-ohjelmiston monipuolisuus, automaatiojärjestelmien laiteriippumattomuus, laaja integroitavuus sekä tietenkin helposti järjestyvät huollon ja käyttötuen palvelut ovat tehneet Fastemsista heille ainutlaatuisen kumppanin tuotannon kehityksessä. Fastemsin järjestelmät ovat yhdistettävissä lähes kaikkiin korkeatasoisiin työstökonemerkkeihin, kuten Gardner Denverilläkin käytössä olevat Doosan, Niigata, Okuma ja DMG Mori. 

Yritysten läheisen sijainninkin ansiosta ne ovat voineet sparrata toinen toisiaan ja etsiä parhaat ratkaisut tuotannon haasteisiin. Tämän tehdasinvestoinnin myötä Gardner Denver tulee osallistumaan aktiivisesti Fastemsin MMS-ohjelmiston kehittämiseen. 

”Voimme tuottaa Fastemsille arvokasta ensikäden tietoa. Kun yhdistämme molempien yritysten tietotaidon, pääsemme entistä pidemmälle joustavien automaatiojärjestelmien kanssa”, Mannila kuvailee. 

Tutustu Fastemsin automaatioratkaisuihin tai Gardner Denverin kompressoritarjoomaan.