Skip to content
Back to top

Alihankinta 2024

Tampereen messu- ja urheilukeskus

Älykäs valmistaminen voi olla arkea – ei vain hypeä

Fastems on Alihankinta-messujen pääyhteistyökumppani vuonna 2024. Messut järjestetään Tamperen messu- ja urheilukeskuksessa 1-3.10.2024. Löydät meidät hallista B (teemakylä).

Pääkumppanina haluamme yhdistää keskustelun automaatiosta, digitalisaatiosta ja tekoälystä valmistuksen arkeen.  Kehittyvien teknologioiden soveltaminen niiden uutuusarvon vuoksi on houkuttelevaa ja inhimillistä. Samoin on nykytilanteen säilyttäminen ja jo opitun toistaminen.

Menestyvät liiketoiminnot kykenevät toimimaan näiden kahden vaihtoehdon välissä. Viisaasti ja ketterästi. Seuraa maailman kliseisin kysymys: kuinka luoda muutoksesta mahdollisuus? Lyhyt vastaus: Kirkasta tavoitteesi ja valitse tarkoituksenmukaiset työkalut, teknologiat ja kumppanit.

Tätä varten tivistimme älykkään valmistamisen viisi keskeistä piirrettä. Niiden kautta voi hahmottaa, mitä valmistuksen ’perusasioita’ uusilla teknologioilla on tarkoitus kehittää.  Lista voi tuntua yksinkertaiselta. Usein hyvän elämän ja liiketoiminnan kirkkaimmat periaatteet ovat. Piirteiden tarkoitus on antaa kehitykselle oikean päämäärä. Ne myös nostavat riman tasolle, jota ei voi saavuttaa ilman harkittua strategiaa ja jatkuvaa parantamista. Eikä varsinkaan ilman oikeita työkaluja, teknologioita ja kumppaneita.

Miltä näyttää älykäs tuotanto?

  1. Toimintaa koskeva ja ohjaava tieto on aina saatavilla ja käytössä.
  2. Ihmiset eivät tee koneiden töitä vaan ne hoitaa automaatio – usein ympäri vuorokauden.
  3. Prosessit ovat luotettavia ja tuotanto sopeutuu muutoksiin.
  4. Kulttuuri ja rakenteet kannustavat jatkuvaan oppimiseen ja parantamiseen, sillä kyseessä matka, ei hanke
  5. Toimintaa ohjaa talouden lisäksi henkilöstön hyvinvointi, asiakastyytyväisyys sekä ympäristövaikutukset.

Havaitessasi kehityskohteita, kehotamme rohkeaan uteliaisuuteen. Etsi tietoa, kysy, keskustele ja vaadi hyviä vastauksia. Sellaisia, jotka sinä ymmärrät. Etsi ympärillesi hyviä kumppaneita, jotka ovat oikealla tavalla haastavat ajatteluasi ja joiden kanssa voit nähdä tulevaisuuden moneksi vuodeksi eteenpäin. Kokemustemme mukaan automaatio ja tuotannon digitalisaatio eivät ole hankkeita vaan vuosien matka. Tuloksia syntyy heti alussa, mutta parhaan saa vain ajan kanssa.

Tule teema-hallin keskustelemaan kanssamme, kuinka automaatio ja digitalisaatio saadaan liitettyä sinun tuotantosi arkeen. Jätetään hype lavoille ja palstoille. Ständillä esillä:

  • Viimeisimmät koneistusautomaatioratkaisut Living Factory virtuaaliympäristön ja MMSohjausdemojen kautta.
  • Digitaalinen palveluportaalimme myFastems, jonka kautta saat ajantasaiset järjestelmätiedot Fastems automaatiostasi sekä hoidat palvelupyynnöt helposti.
  • Tuotannonohjausohjelmistomme Work Cell Operations, millä voit hallita stand-alone koneiden työjonoja tai yhdistää automaatiojärjestelmään ulkopuolisia työkoneita tai -vaiheita.
  • Datajohdetun valmistamisen ohjelmistomme Factory Cockpit, millä voit yhdistää ja visualisoida tuotantolaitteidesi ja tuotantotilaustesi tilannetietoa. Factory Cokcpit on ainutlaatuinen työkalu tilannetiedolla johtamiseen ja jatkuvaan parantamiseen.

Acting VP Region Americas, Head of Services, USA

Tyrone Brown

+19376202940

"*" indicates required fields

Privacy information*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.